Artikler
Præster: "Vi er i kontakt med muslimer også"
Politiken I byen Weekend,
Fredag 29.november 2019
af Dorte Hygum Sørensen
Herren kommer!
2. søndag i advent, 8.december 2019
Prædiken i Nathanaels kirke af Ellen M. Gylling
The Widow of Nain and Her Son
October 6, 2019
Sermon at Nathanael's Church - by George Thomas
Vær ikke bekymrede
29.09.2019
af Ellen M. Gylling
Når jeg har sagt amen til min bøn, er jeg sat fri. Hvordan det end skal gå mig, og hvordan det end skal gå mine kære- er jeg og de i hvert fald i Guds store, gode hænder.
Fra Grundtvig til Gordon
Maj 2019
Erfaringer fra Oxford viser vejen for Folkekirkens arbejde blandt muslimer
- af Jens Lind Andersen
Salt of the Earth and Light of the World
November 04, 2018
Sermon at Nathanael’s Church
- by George Thomas
Præsten og Bibelen
Oktober 2018
- af Mia Mohr
Ser du nogensinde dig selv i
spejlet og tænker, at der er meget
mere at sige om dig end det, som
du kan se på overfladen?
Påskens vidunder
1. april 2018
Prædiken på påskedagens internationale gudstjeneste
af Jens Lind Andersen
Latinka lærte dansk i kirken
03.10.2018 - Af Jeppe Kiel Revsbech, Kirken i København
Mødested Amager giver nydanskere et sted at lære det danske sprog og møde kristendommen i øjenhøjde
Indvandrerpræst: Vi skal rumme konservative kristne
01.08.2016 i Kristeligt dagblad
af Jens Lind Andersen
Kristne indvandrere er ofte meget konservative, men Folkekirken bør også kunne give dem plads til dem og deres synspunkter i vores kristne fællesskab
Til gården og til gaden
11.02.2016 - Bryggebladet
Heste, grise, køer og får er der på den bondegård, hvor Ellen Margrethe Gylling er barn. Senere pløjer hun sig gennem Bibelen og bliver gadepræst – Danmarks første – på stenbroen. Nu bor den 55-årige jyde på Bryggen og er sogne- og indvandrerpræst på Amager
Præst med hjerte for indvandrere
10.12.2013 - af Steffen McGhie i Kristeligt Dagblad
Folkekirken skal strække sig længere for at imødekomme kristne med anden baggrund, siger indvandrerpræst og sognepræst Jens Lind Andersen
Can You Learn to See Yourself as God Sees You?
22.05.2015 - in Christian Today
Imagine what life might be like if we really knew how much God loves us. Imagine being free from the need to impress anyone. Imagine not having to achieve anything to feel valued. Imagine your self-esteem not being changed depending on how funny, intelligent, successful and attractive others deem you to be. Imagine being able to love even those who disapprove of you. Imagine being able to fully love others because you know you are fully loved. Doesn't that sound like the way we should be living?
Emmanuels mirakler
07.01.2018 - i Udfordringen
Karolin Keyghaldi-Østergaard så Guds mirakler da hun tog sit kors op og fulgte hans stemme. Nu vidner Café Emmanuel om, at Gud er med gennem flugt, smerter og høje boligpriser.
- af Mirjam Røgeskov
Næstkærlighed hos Café Emmanuel
14.06.2016 - i Amagerbladet
Karolin Keyghaldi-Østergaard har virkeliggjort sin drøm om med sine søstre at åbne en café, hvor overskuddet skal gå til velgørenhed. Stedet byder på kaffe, te, kage og sandwich med et anstrøg af Iran, hvor søstrene stammer fra.
Jeg var fremmed
2005 - af Jesper Oehlenschläger
Forestil dig, at der i nat bliver sat ild på dit hus, og du må flygte over stok og sten, kun iført det tøj du har på med en smugle penge i lommen til at overleve for. Forestil dig, at flere af dine nærmeste familiemedlemmer er døde, og du selv er nødt til at forlade dit hjem, din by, folk og land og flygte for at redde dit liv. Når det så efter en lang og smertefuld flugt er lykkedes dig at komme til et fremmed og fjernt land, hvor der er fred - hvem vil du så henvende dig til efter hjælp? Staten, de politiske partier eller en kristen kirke?
Sogne- og indvandrerpræst anno 2008 på Amagerbro
20.10.2008 - af Ellen M. Gylling
"Sogne- og indvandrerpræst – hvad for noget?" "Er du præst for muslimer?" Nej, jeg er ikke imam, men en almindelig sognepræst, der har en særlig forpligtelse til at betjene indvandrere og flygtninge på Amager samt ikke-døbte danskere. Jeg er 40 % sognepræst ved Nathanaels kirke og 60% indvandrerpræst ved Mødested Amager.